Menu

Voeding

Ontbijt

Elke dag een gezond ontbijt is van belang. Dit serveren wij tijdens de voorschoolse opvang. De maaltijd is in het tarief opgenomen. Wij gaan er van uit dat onze overige kinderen thuis volwaardig ontbijten.

Lunch

Tussen de middag serveren wij in principe een warme maaltijd. Deze maaltijd bestaat uit “3 gangen” en is in overeenstemming met de richtlijnen van het Voedingscentrum. Wij hanteren een menucyclus opdat de verschillende menu items gevarieerd over de weekdagen geserveerd worden. De kinderen eten gezamenlijk en onder begeleiding aan gezellig gedekte tafels. Het menu vindt u gepubliceerd onder uw locatie op onze website.

Indien ZieZoo in school gehuisvest is en geen warme maaltijd kan serveren, wordt een broodmaaltijd tussen de middag genuttigd, bestaande uit:

  • Bruin brood
  • Margarine
  • Koelbuffet met: 2 soorten vleeswaren en kaas meestal aangevuld met komkommer, tomaat, augurk, e.d.
  • Zoetwaren: 3 soorten per dag variërend (appelstroop, smeerkaas, smeerworst, hagelslag, vruchtenhagel, pindakaas, honing, elke dag assortiment jamcupjes)
  • Drank: afwisselend vers geperste jus d’orange of melk en altijd kannen met water
  • Dessert: afwisselend vers fruit (indien melk gedronken wordt) of (vruchten)yoghurt (indien jus d’orange gedronken wordt)
  • Met regelmaat een extra keuze: broodje gezond, tortilla smeerkaas met komkommer/tomaat, soep, salade, krentenbol, eierkoek e.d.

NB: naast fruit/yoghurt gaan wij er van uit dat kinderen in de onderbouw aan maximaal 4 boterhammen genoeg hebben en kinderen in de bovenbouw aan 5 boterhammen. Ook hanteren wij het uitgangspunt: eerst hartig, dan zoet. Mocht u voor uw kind hiervan wensen af te wijken, verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Tanden poetsen na het eten behoort tot de mogelijkheden. Xylithol kauwgom kunnen wij niet toestaan (niet te controleren).

Een goed afgestemde maaltijd levert goede voedingsstoffen en bevordert de concentratie. Fijn voor onze BSO kinderen die 's middags weer naar school gaan en fijn voor onze kleinere gasten die 's avonds toch al wat moe kunnen zijn.

Middag

Tijdens de middagopvang zijn er minimaal 2 eet- en drinkmomenten, bij binnenkomst en later op de middag (vers fruit, vruchtensap, blokje kaas, yoghurtdrank, crackers, soepstengels, rijstwafels, toastje smeerkaas, plakje worst, rauwkost, enz.) Houdt u er rekening mee dat het tussendoortje aan het einde van de middag niet de avondmaaltijd vervangt noch de eetlust daartoe in de weg mag staan.

Tussendoortjes

Ons beleid is om verantwoorde voeding aan te bieden, maar niet op een strenge manier. Dat houdt in dat wij tijdens verjaardagen of andere feestelijke aangelegenheden, tijdens vakanties, kinderkoken enz. ook wel gezellig koekjes, pepernoten en ander lekkers presenteren. Mede op verzoek van ouders gaan wij daar niet te ruimhartig mee om.

Dranken

Kindercentrum ZieZoo is geen voorstander van zoete dranken. Wij serveren daarom liever vers sinaasappelsap, melk, yoghurtdrank, aangelengde limonade, etc. De kinderen mogen altijd water vrij nemen zodat zij nooit dorst hoeven te hebben. Natuurlijk serveren wij ook wel eens warme chocolademelk e.d. Met warme dranken gaan wij wat voorzichtiger om, uit veiligheidsoverwegingen.

Avondmaaltijd

Alhoewel wij het belangrijk vinden dat u als ouder nog voldoende tijd heeft voor uw kind na een opvangdag bij ZieZoo, kan het voorkomen dat u incidenteel of structureel op een bepaalde weekdag behoefte heeft aan een avondmaaltijd voor uw kind.
Indien u wilt dat uw kind aan het einde van de dag (na 18.00 uur) nog een broodmaaltijd geserveerd krijgt, kunt u dat bij ons aanvragen. De kosten van deze maaltijd kunt u bij ons opvragen. De broodmaaltijd bestaat uit brood met beleg naar keuze (hartig/zoet), een zuivelcomponent (melk/yoghurt e.d.) en een fruitcomponent of ander gezond alternatief.

Indien op uw vestiging tussen de middag een broodmaaltijd van toepassing is, en u structureel of incidenteel ook een avondmaaltijd wenst, verzoeken wij u dit te bespreken met uw vestigingsmanager.

Dieet, allergie, religie

Wij houden uiteraard rekening met een eventueel dieet of allergie, alsmede met eventuele religieuze wensen. Neemt u in dat geval vooraf contact met ons op. Wij hanteren het uitgangspunt dat wij zo veel mogelijk inspelen op deze wensen mits het voor ons realiseerbaar. Mocht dit niet het geval zijn, proberen wij altijd met u tot een oplossing te komen.

Voedselveiligheid

Onze keuken en onze procedures zijn zo opgesteld om op een zo hygiënisch mogelijke wijze, conform de hygiënecode, te kunnen werken.
Wij werken op de TSO vaak met portieverpakking hetgeen ook de hygiëne bevordert.
Van de kinderen verwachten wij ook de nodige hygiene zoals het wassen van de handen voor het aan tafel gaan (o.a. via handendoekjes). Wij leren hen ook andere hygiënemaatregelen zoals een apart botermesje e.d.

Kids Golfweken 2018

Ben jij tussen de 7 en 14 jaar? Doe dan mee met onze Kids Golfweek! Een week met veel plezier en waa...

Keurmerk TSO

ZieZoo verzorgt ook tussenschoolse opvang. Tussen de middag verzorgen wij een lunch en activiteiten....

23 aug:
Alle - ZieZoo Kamp 2018 (lynxen & rangers)
24 aug:
Alle - ZieZoo Kamp 2018 (kittens, lynxen & rangers)
24 aug:
Alle - ZieZoo familie BBQ
01 sep:
Alle - ZieZoo op Bieslanddagen zaterdag
02 sep:
Alle - ZieZoo op Bieslanddagen zondag
09 sep:
Alle - ZieZoo Kidsrun 600 m of 2 km (Oostland halve marathon)
14 okt:
Alle - Familie herfstwandeling
08 dec:
Alle - Regiofinale 2018 (jr) First Lego League