Menu

hoofdprijs in techniek

Op zaterdag 10 december deden wij mee aan de regiofinale van de junior First Lego League, gehouden in het Science Centre in Delft. Onze teams uit Delft, Nootdorp en Voorburg hadden de weken daarvoor hard gewerkt aan het onderzoek en de opdracht van dit jaar: Creature Craze. Kinderen doken in de wereld van het dierenrijk. Onze teams hebben mooie oplossingen bedacht om de bij of wesp te behoeden voor de ondergang. Zo mooi om te zien tot welke inventieve oplossingen de kinderen zelf komen. Natuurlijk onder begeleiding van onze vakkrachten techniek Evelien en Jan.
Op de wedstrijddag kwamen de teams met onze Amerikaanse schoolbus in stijl aan. Ons team uit Delft stond ons op te wachten. Iedereen kreeg een mooie teamsweater en de wedstrijd kon beginnen! Vol trots hielden zij hun presentatie voor de jury's voor creativiteit en onderzoek en programmeren. Onze coaches en alle ouders stonden vol spanning te kijken naar de kinderen (waarschijnlijk waren de ouders zenuwachtiger dan de kinderen).
Alle teams winnen een prijs. Zo gingen onze teams naar huis met de prijs voor de beste programmering en met de creativiteitsprijs. Maar er is maar 1 hoofdprijs ... en die was voor ons team uit Voorburg. Gefeliciteerd team The Big Nine! Nu staan er zowaar al 2 bekers op deze locatie. Vooral leuk omdat het onze doelstelling is om kinderen te interesseren voor techniek en de zogenaamde core values staan daarbij voorop. Het gaat bij ons om de ervaring, het meedoen. Dus doe jij volgend jaar met ons mee?
Na afloop van deze dag mocht iedereen het Science Centre in om de wetenschap interactief te beleven.

Ieder jaar presenteert de FIRSTLEGOLeague Jr. een nieuwe uitdaging om de creativiteit van jonge kinderen te stimuleren. Tijdens het verkennen van dit thema maken de teams gebruik van bouwkundige basisconcepten om een model van LEGO onderdelen te bouwen. Daarbij leren de kinderen informatie te presenteren door middel van een ‘Laat Zien’ Poster. Tijdens deze uitdaging werken de kinderen volgens de FIRSTLEGOLeague Jr. Core Values, zoals sportiviteit, samenwerking en respect hebben voor elkaar.

In Pijnacker vormden wij een team samen met brugklasleerlingen van Stanislas Pijnacker. Onder begeleiding van vakkrachten Nina (Stanislas) en Evelien (ZieZoo). In deze klasse is er maar 1 prijs en helaas ging die aan onze neus voorbij. Maar, zoals we al aangaven, het gaat om de ervaring. En die is maar mooi meegenomen!

(jr) First Lego League techniekcompetitie

Sinds de oprichting doet ZieZoo mee aan de techniekcompetitie First Lego League.We hebben meerdere t...

16 dec:
Alle - Regiofinale First Lego League