Menu

impressie techniekcompetitie

Een terugblik van de Junior First Lego League van Nootdorp 2017

Begin oktober was het zo ver, met 9 enthousiaste kinderen starten wij een junior team, dit jaar was het thema water en vooral, hoe voorkom je water verspilling? In de weken die volgde ontstond er een hecht team, ze bedachten al snel een naam voor hun team, de Waterdruppeltjes.

In de eerste bijeenkomsten is er vooral na gedacht over het thema en wat te doen. Toen ontstond het idee bij de kinderen dat er eigenlijk smaak water uit de kraan moet komen, ze drinken toch liever limonade dan water wat we tijdens alle bijeenkomsten dronken. En van idee ging het in een rap tempo richting bouwwerk, binnen een paar weken stond er een echte limonade fabriek van Lego. Samen met de Lego pomp die het team kreeg opgestuurd als dank voor de deelnamen maakte dat het water, ook van Lego, echt ging stromen.

Nadat het bouwwerk al ver gevorderd was werd het tijd om alles wat tot nu toe gedaan en ontdekt was samen te vatten op een zo genoemde 'laat zien poster'. Met blijvende enthousiasme creëerde de Waterdruppeltjes een sprankelende poster, met alle informatie die ze tot dan toe hadden verzameld. Er kwamen foto's bij van de bijeenkomsten en ook eigen gemaakte tekeningen van o.a het bouwwerk vulde de poster prachtig op.

Zaterdag 16 december, na 8 bijeenkomsten hard werken was de grote dag. Al in de vroeg ochtend stonden de kinderen op de stoep te springen totdat de ZieZoo bus kwam die ze naar het Science Center in Delft bracht. Sfeer in de bus was uitgelaten gezellig. In de ruimte kreeg het team een tafel toegewezen waar ze de fabriek konden neerzetten. En toen kwam het, het moment van de jurering. Zoals geoefend had iedereen zijn eigen stukje tekst, maar spannend was het wel! De jury leden luisterde vol aandacht en belangstelling naar de kinderen die zich daardoor aangemoedigd voelde en bleven vertellen over deze speciale fabriek met 5 smaken water. Na nog een spannend uur wachten die werd doorgebracht in het museum van het Science Center, was daar dan de uitslag. Team Waterdruppeltjes won de prijs voor de mooiste poster! Vol trots en met een voldaan gevoel vertrokken alle druppeltjes weer richting huis.

Ik kijk nu al uit naar een nieuwe seizoen!

Evelien

Kids Golfweken 2018

Ben jij tussen de 7 en 14 jaar? Doe dan mee met onze Kids Golfweek! Een week met veel plezier en waa...

Keurmerk TSO

ZieZoo verzorgt ook tussenschoolse opvang. Tussen de middag verzorgen wij een lunch en activiteiten....

23 aug:
Alle - ZieZoo Kamp 2018 (lynxen & rangers)
24 aug:
Alle - ZieZoo Kamp 2018 (kittens, lynxen & rangers)
24 aug:
Alle - ZieZoo familie BBQ
01 sep:
Alle - ZieZoo op Bieslanddagen zaterdag
02 sep:
Alle - ZieZoo op Bieslanddagen zondag
09 sep:
Alle - ZieZoo Kidsrun 600 m of 2 km (Oostland halve marathon)
14 okt:
Alle - Familie herfstwandeling
08 dec:
Alle - Regiofinale 2018 (jr) First Lego League