Menu

Kinderraad Voorburg

In de Kinderraad mogen kinderen deelnemen vanaf 7 jaar. Zij vertegenwoordigen de belangen van alle kinderen. Niet alleen hun eigen belang natuurlijk.... De Kinderraad komt met regelmaat bijeen en vergadert over diverse onderwerpen zoals de activiteiten, de inrichting van de huiskamers en het eten en drinken.

Op 30 januari 2014 werd de Kinderraad geïnstalleerd.
Een feestelijke maar ook plechtige aangelegenheid.
De kinderen hebben voorafgaand verkiezingen gehouden. Ze hebben posters gemaakt en hun betoog gehouden. Waar staan zij voor? Hoe willen ze de andere kinderen vertegenwoordigen? Wat zijn hun ideeën om het allemaal nog leuker te maken?
Uiteindelijk werden de volgende kinderen gekozen:
- Marije
- Donna
- Ilse
- Isa
- Martijn
Rechts zie je wie dat zijn en wat hun ideeën zijn.

Allen hebben een document ondertekend met daarin de afspraken.
Zij ontvingen een mooi notitieboekje met pen om te gebruiken tijdens de vergaderingen.
En natuurlijk was er na afloop voor alle kinderen lekker drinken en taart!
Ook voor de aanwezige ouders natuurlijk....

Marije
Mijn partij heet de PvA, de partij van allen. Dat heb ik zo genoemd, omdat ik vind dat iedereen moet kunnen zeggen wat hij/zij wil in de kinderraad. Mijn ideeën zijn meer met crea, meer met wol, zoals haken, breien pinhaken of rondbreien of timmeren zoals een vogelhuisje of moestuintje. Ook ga ik me bezig houden met samenwerking. Leuke dingen doen met elkaar voor de Lynxen& Rangers Wie is de Mol en voor de Kittens tikkertje of verstoppertje regelen. De Lynxen/Rangers gaan leuke dingen organiseren voor de Kittens zoals een speurtocht of creamiddag.

Donna
Mijn partij heet de PVDD, dat staat voor partij van de dieren. Ik ga me bezig houden met mensen, dieren en de natuur. De drie punten waar ik me het meeste bezig ga houden zijn vaker naar buiten en niet pesten en ook niet het vissenproject overslaan.

Ilse
Hallo ik ben Ilse, mijn partij heet de PVDK. PVDK staat voor partij van de koekjes. Koekjes staan voor leukheid. Ik ga letten op de volgende dingen: geen ruzie maken,elke dag plezier & ben je leuk bezig dan krijg je een koekje.

Isa
Mijn partij heet de PVDLD, dat staat voor de partij van de leuke dingen. Ik ga me ook bezig houden met als je iets goed gedan hebt zoals de afwas dan krijg je een koekje. Ik vind ook dat er niet gepest moet worden. Als jij het niet leuk vind om gepest te worden dan vindt de ander het ook niet leuk. En ik ga me ook bezig houden dat als we een activiteit doen die de meeste niet leuk vinden dan gaan we overleggen wat we gaan doen.

Martijn