Menu

pijnacker

Kindercentrum ZieZoo Pijnacker biedt buitenschoolse opvang voor kinderen in de leeftijd van 4 tm 12 jaar en is vanaf het schooljaar 2014 - 2015 gehuisvest in Pijnacker Zuid.

Wij bieden opvang aansluitend aan de eindtijd van school en ook tijdens alle vakanties en studiedagen.
Wij zijn alle weken van het jaar open. Met de ruimste openingstijden in Pijnacker!

Op deze locatie bieden wij:

  • Naschoolse opvang tot 19.00 uur (ophalen vanaf 17.30 uur) in combinatie met vakantie opvang
  • Vakantie opvang van 08.00 uur tot 19.00 uur (ophalen vanaf 17.15 uur)
  • Hele dagopvang op woensdag (groep 1 Mariaschool): wij zijn dan al vanaf 07.00 uur open
  • Voorschoolse opvang (voor Ackerweide en Bonte Tol) vanaf 07.00 uur incl ontbijt
  • Incidentele opvang (bijv. voor een studiedag)
  • Diverse workshop programma's waar alle kinderen aan mee kunnen doen, ook als uw kind geen BSO nodig heeft of op deze dagen niet bij ons komt. Kijk naar ons programma overzicht of volg de nieuwsbrieven van uw school.

Wij richten ons met deze locatie op de kinderen van basisscholen in Pijnacker Zuid: Ackerweide en Bonte Tol in de wijk Tolhek alsmede de Mariaschool en de scholen De Keizerskroon en De Vlinderboom in de wijk Keijzershof. Wij halen de kinderen op met een elektrische "bakfiets", de oudere kinderen kunnen ook mee fietsen. Zie ook het submenu Scholen.

Voor kinderen van de Keizerskroon en de Vlinderboom, die reeds om 14 uur uit zijn, bieden wij Korte Middag Opvang tot 15.30 uur. Ouders kunnen hun kind dan om 15.30 uur ophalen. Zie ook het submenu Korte Middag Opvang.

Maar ouders kunnen er ook voor kiezen om aansluitend BSO af te nemen. U kunt uw kind van vanaf 17.30 uur ophalen en wij zijn elke weekdag en alle weken van het jaar geopend tot 19 uur.

Op lange dagen kunnen wij met onze eigen Amerikaanse schoolbus ook gemakkelijk naar verder gelegen locaties zoals het strand, bos of een museum.

ZieZoo gaat uit van een breed activiteiten aanbod onder leiding van eigen vakkrachten. Afhankelijk van het aantal kinderen en de leeftijdsgroep worden er dagelijks verschillende activiteiten aangeboden. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid tot vrij spel of lekker chillen.
Ons team van professionals ziet u in de rechterkolom.

Onder leiding van onze vakkracht sport kunnen de kinderen lekker hun energie kwijt. We sporten het liefst buiten en ook combineren we dat wel met buiten in de natuur zijn. Sporten hoef je toch niet binnen te doen? Verschillende sporten komen aan bod maar ook uitdagende beweegspelltjes. Afgestemd op de leeftijd van de kinderen.

Bij ZieZoo kunnen de kinderen nog écht buitenspelen. Wij bieden een breed activiteitenaanbod. In het aanbod is altijd natuur opgenomen. Niet hangen achter een computer of voor een tv maar lekker buiten spelen. Ook als het regent of een beetje kouder is. Een kwestie van geschikte kleding (let op kleding kan bij ons nat en vies worden). De kinderen vinden het fantastisch!

Op deze locatie trekken wij er op uit en zoeken met de kinderen de natuur op. Met onze elektrische "bakfiets" of met eigen fietsen voor de oudere kinderen, zijn wij snel in het omliggende groen. Binnen afzienbare tijd zijn wij ook in in het Balijbos, Bieslandse bos, Dobbeplas of Delftse Hout.

En natuur kun je ook vinden of zelfs creëren rondom de school. Er zijn altijd wel planten of beestjes te ontdekken. En wat te denken van een eigen moestuin? En daarna ook nog proeven met z'n allen of een lekkere salade maken?

Samen met de school maar ook binnen ons programma vinden wij het leuk om aandacht te besteden aan techniek & wetenschap.
Zo doen wij jaarlijks mee met de techniekcompetitie Junior First Lego League (6 tm 9 jr) en First Lego League (9 tm 15 jaar). Voor het oudere team vormen wij samen met Stanislas Pijnacker 1 team. Bovenbouw leerlingen en brugklassers, aangestuurd door 3e jaars leerlingen en de coaches van ZieZoo en Stanislas.

Het aanbod kunst & cultuur wordt verzorgd door onze eigen vakkrachten beeldende, dansante en muzikale vorming. Ook bieden wij eigen theaterlessen. Natuurlijk gaan wij op lange dagen ook op bezoek bij musea en zorgen dan voor een interactief programma.

team