Menu

voorburg ziezoo op de boerderij (bso)


Een buitenschoolse opvang op de boerderij. Hoe geweldig is dat! Houd jij van buitenspelen, van dieren en lekker vies worden? Kom dan bij ons!

In Voorburg hebben ouders de keuze uit 2 BSO locaties. Dat kan zelfs per kind gekozen worden.
Eén ophaallocatie? Ook dat kan! De locaties liggen dicht bij elkaar.

Kijk op de betreffende locatiepagina voor meer informatie over onze andere locatie 't Loo . Door onze activiteiten carrousel kunnen allerlei activiteiten gekozen worden, ook die op de andere locatie worden gegeven.

Deze locatie ligt op het terrein van de kinderboerderij. ZieZoo is gevestigd in het woonhuis van de boerderij. Dat is zelfs een rijksmonument. Je ziet dan ook nog veel oude elementen zoals een bakoven, wasketel en trog. Vanuit onze ruimte loop je zo de stal binnen!

We hebben ruimten voor 3 leeftijdsgroepen. De jongste kinderen, de Kittens, hebben een eigen huiskamer. Maar ook de Lynxen (afgeleid van het fantasiedier op ons logo) hebben hun eigen plek. En de oudste kinderen, de Rangers, hebben zowaar hun eigen opkamer met bedstee. Een chill plek!

We bieden elke dag activiteiten aan. Dat aanbod is gevarieerd want we werken met diverse vakkrachten. Kijk maar op de rechterpagina wie dat zijn.

Op deze locatie ligt een accent op de natuur. We verzorgen hier ook natuur- en milieueducatie. Maar we beschikken ook over een atelier/werkplaats waar onze vakkracht beeldende vorming haar atelier houdt. Kunst en techniek ontbreken hier niet.
In de mooie grote boerenkeuken gaan we uiteraard koken. Met o.a. groenten uit eigen tuin! In onze tuin ligt een eigen grote moestuin. Aangrenzend liggen de weilanden. Een van de weilanden wordt gebruikt als speel en sportweide. Ruim plek dus!

Bovendien hebben we het terrein van de kinderboerderij. Met o.a. een gezellige speelweide voor de jongste kinderen. Struinen langs de bijenstal en het varkenshok. De konijnen gedag zeggen. Maar ook de dieren in de wei niet vergeten. Hoor de ooievaars klepperen. Draait de molen vandaag? Lekker luieren of appels plukken in eigen tuin. Kijk naar de kikkervisjes uit eigen sloot of als de kuikens uitkomen in de broedmachine!

Op de boerderij worden de dieren verzorgd door cliënten van Middin. Dat zijn mensen met een verstandelijke beperking. Zij onderhouden ook het terrein. Wij werken ook samen met Middin. Wij vinden de integratie van cliënten en kinderen voor beide partijen een goede zaak. Leren omgaan met elkaar. Als de cliënten op vakantie zijn, maar ook wel samen met hen, geven wij de dieren te eten.

Deze dieren (zie foto's) en nog veel meer zijn onze vrienden op de boerderij.

ZieZoo Op de boerderij - een oase midden in de stad

Ons team