Menu

de mensen voor en achter ZieZoo

De mensen vóór ZieZoo
Onderscheidend kenmerk van ZieZoo is dat onze teams gemiddeld genomen bestaan uit medewerkers met een opleiding op hoger niveau dan de beroepseisen zoals die in de CAO-Kinderopvang beschreven staan.

Onze teams zijn divers. Dat wil zeggen dat wij graag medewerkers met een specialisatie inbrengen. Zoals pedagogiek, pabo, sociaal pedagogische hulpverlening, sport, natuur, muziek, cultureel werker en beeldende vorming. Vooral binnen de BSO werken we met deze vakkrachten. Op die manier kunnen wij de kinderen op brede wijze stimuleren in hun ontwikkeling. Kennisoverdracht en teamwork zorgen ervoor dat wij een breed aanbod hebben.

Onze teams zijn ook divers qua niveau van opleiding. Dat wil zeggen dat de opleiding van onze medewerkers varieert van MBO niveau 3 tot en met Universitair niveau. Gemiddeld genomen zijn de meeste medewerkers opgeleid op niveau 4 en HBO. Wij vinden deze mix van doeners en denkers een toegevoegde waarde. De hogere opleidingseisen zijn binnen de organisatie vastgelegd. Door de hoger opgeleide teams zijn wij in staat om kwalitatief goede opvang te realiseren en zijn wij voor scholen en andere relaties een serieuze (brede school) partner.

Verder werken we met een eigen pedagoge en vaste pedagogische adviseurs. Op de locatie pagina's kunt u nader kennismaken met elk team.

De mensen achter ZieZoo
Marriëtte Swart is oprichtster van Kindercentrum ZieZoo. Samen met haar echtgenoot Per Abildgaard runt zij ZieZoo en zijn zij samen eigenaar van de ZieZoo vestigingen. Marriëtte en Per zijn niet alleen achter de schermen te vinden (het service bureau) maar ook regelmatig op een van de vestigingen.

Zij ondersteunen de teamcaptains. Onze visie is dat de teamcaptain fulltime aandacht kan besteden aan zijn of haar vestiging. Daarom neemt het service bureau een aantal zaken uit handen en faciliteert de automatisering alsmede de kwaliteitsbewaking. Doordat ZieZoo geen hoofdkantoor kent, worden de in de branche gebruikelijke hoge overheadkosten bespaart. Dat verschil merkt u terug in de kwaliteit van ons team en onze activiteiten alsmede de korte lijnen, flexibiliteit en betrokkenheid.

Marriëtte - eigenaar | MBA Bedrijfskunde | coach Ik leer anders
Marriëtte is vanaf 1992 werkzaam als zelfstandig consultant en heeft vele bedrijven ondersteund op het gebied van rendement en kwaliteit. Vanaf 1996 is zij als consultant werkzaam binnen de kinderopvang. In 2005 is zij Kindercentrum ZieZoo gestart.
Als achtergrond heeft Mariëtte de Hogeschool voor Hotelmanagement gevolgd en een studie Bedrijfskunde aan de Universiteit (MBA). Gecombineerd met de jarenlange ervaring binnen de kinderopvang, resulteert dit in een verfrissende aanpak, die uniek is in de kinderopvang. Samen met het team zorgt zij voor tevreden kinderen én ouders! Als coach Ik leer anders heeft zij zich verdiept in de materie van dyslexie en beelddenkers.
Marriëtte is inhoudelijk verantwoordelijk voor het concept en houdt zich bezig met de begeleiding van de locaties en nieuwe locaties. Ook is zij contactpersoon voor scholen en overige relaties. Zij neemt deel in gemeentelijke overleg en diverse landelijke en lokale kinderopvang netwerken. ZieZoo maakt o.a. deel uit van de Kopgroep Kinderopvang.

Per - eigenaar | MBA Bedrijfskunde| ICT
Per komt uit Denemarken en heeft goede contacten binnen de brede scholen in Denemarken. ZieZoo is mede op het Deense model gebaseerd.
Per heeft een wetenschappelijke universitaire studie als achtergrond, alsmede een universitaire studie bedrijfskunde(MBA). Hij heeft jarenlange ervaring binnen internationale ondernemingen op het gebied van proces & kwaliteit ondersteuning, begeleiding van ICT processen en ERP-systemen. Per richt zich daarom op de processen en ICT-ondersteuning.

Per en Marriëtte hebben gedurende langere tijd in Spanje gewoond. Zij konden het niet nalaten ook enige invloeden in ZieZoo te verwerken. Die zijn te vinden in het activiteitenaanbod, de service en (indien mogelijk) de warme maaltijd tussen de middag.

Onze wijze van opvang is mede gebaseerd op die van Denemarken en Spanje, waar de behoefte van kinderen én ouders centraal staan. Logisch dus dat we ervoor kiezen om klein te blijven en persoonlijke aandacht kunnen geven.

Kids Golfweken 2018

Ben jij tussen de 7 en 14 jaar? Doe dan mee met onze Kids Golfweek! Een week met veel plezier en waa...

Keurmerk TSO

ZieZoo verzorgt ook tussenschoolse opvang. Tussen de middag verzorgen wij een lunch en activiteiten....

23 aug:
Alle - ZieZoo Kamp 2018 (lynxen & rangers)
24 aug:
Alle - ZieZoo Kamp 2018 (kittens, lynxen & rangers)
24 aug:
Alle - ZieZoo familie BBQ
01 sep:
Alle - ZieZoo op Bieslanddagen zaterdag
02 sep:
Alle - ZieZoo op Bieslanddagen zondag
09 sep:
Alle - ZieZoo Kidsrun 600 m of 2 km (Oostland halve marathon)
14 okt:
Alle - Familie herfstwandeling
08 dec:
Alle - Regiofinale 2018 (jr) First Lego League