Menu

wat maakt ons anders

"Kinderopvang is onze passie" (ZieZoo)

Reeds in 1998 begonnen wij te denken, te dromen over hoe kinderopvang er in onze ogen uit zou kunnen zien. Zelf net ouder, misten wij soms de betrokkenheid van de pedagogisch medewerker op het kinderdagverblijf, hoe goed bedoeld ook. Wij voelden dat dat anders kon. Als wij zelf een kinderopvang wilden starten, zouden wij ons daarin moeten onderscheiden. Meer bevlogenheid, meer passie, meer persoonlijke aandacht. Een stapje verder willen doen, je blijven ontwikkelen, meedenken met de ouder en je steeds weer afvragen hoe het nog beter kan. En met die gedachten openden wij in 2005 ZieZoo. En met die gedachten werken wij en ons team nog elke dag. En wat een positieve energie ontvangen wij elke dag weer als wij de vrolijke gezichtjes zien en tevreden ouders ontvangen.

Kinderen op een doordachte en liefdevolle wijze begeleiden in hun ontwikkeling, dat is een hele verantwoording. De pedagogisch medewerker is niet een aardige oppas, het is een pedagogische professional die verantwoordelijk is voor een positieve bijdrage in de opvoeding van andermans kind. Die rechtstreekse interactie is van groot belang. Daarom kiezen wij voor kwaliteit op de groep.
De organisatie van ZieZoo is zo plat als mogelijk. Bij ons geen management op kantoor dat vervolgens de kwaliteit naar de medewerkers op de groep moet vertalen. Hierdoor kunnen wij ons hoger opgeleide medewerkers op de groep veroorloven en hoeven wij niet te bezuinigen op kosten voor activiteiten en uitjes.

Op elke ZieZoo vestiging is een betrokken teamleider aanwezig. Dat is een pedagogische professional die verantwoordelijk is voor de locatie. Omdat deze teamleider in onze organisatie participeert, reikt de betrokkenheid verder dan een dienstverband. En die betrokkenheid kenmerkt ZieZoo. Al onze medewerkers zijn trots op hun werk, op ZieZoo (en natuurlijk op onze kinderen).
Deze teamleider staat ook op de groep, stuurt het team aan en kent alle kinderen en alle ouders. Elke ZieZoo locatie heeft een teamleider en een teamleider mag slechts 1 locatie aansturen. Volledige toegewijd aan een vestiging en het vaste aanspreekpunt voor ouders, scholen en andere relaties. U kunt dus dagelijks terecht met uw vragen. De teamleiders onderling hebben ook hun differentiaties en die kennis en ervaring zetten wij voor de gehele organisatie in. Door onderling en in alle openheid veel samen te werken, maken wij optimaal gebruik van alle kwaliteiten en inspireren wij elkaar. En zo houden wij vast aan onze gedachten!

Persoonlijk contact met de ouder is voor ons essentieel. Ouders als opvoeder van hun kind en ZieZoo die daar aan haar steentje aan bijdraagt. Daarom brengen wij niet zomaar een offerte uit zonder met de ouder(s) te hebben kennisgemaakt. Wij organiseren regelmatig een informatie bijeenkomst voor ouders (zie Inschrijven). Tijdens die bijeenkomst vertellen wij over onze visie, ons pedagogisch beleid en maken wij nader met u kennis. Ook kunt u de accommodatie zien en vragen stellen. Zo kunt u kijken of onze visie u aanspreekt en een bewuste keuze maken.

NB: op deze website spreken wij van ouder(s). U kunt hier uiteraard ook verzorger(s) voor lezen.

Deel uitmaken van ons team?

Ben je al een tijd werkzaam binnen de kinderopvang, bijvoorbeeld als vestigingsmanager? En wil je doorgroeien en jezelf verder ontwikkelen? Maar ambieer je geen kantoorbaan en wil je liever werkzaam blijven met de kinderen en collega's? Teamleider bij ZieZoo worden? Kijk dan eens op onze pagina ‘Werken bij’ of klik op deze link .

Welke meerwaarde biedt ZieZoo?

 • Een teamleider ("eigenaar") op elke vestiging
 • Werken binnen onze unieke formule
 • Mogelijkheid tot dagelijkse, directe communicatie met de ouders, ook aan onze oudertafel
 • Je werkt in een kleine, flexibele organisatie
 • Dienstverlening staat hoog in het vaandel
 • Er is veel aandacht voor kinderen, ouders en teamleden
 • Ondersteuning op de achtergrond door het service bureau waardoor de teamleider zo veel mogelijk met de kinderen, ouders en het team bezig kan zijn
 • Op termijn bestaat de mogelijkheid om te participeren in onze organisatie: dat betekent dat het succes van jouw vestiging ook jouw succes wordt

Het service bureau ondersteunt op het gebied van:

 • ICT - geïntegreerd systeem voor offertes, kind-planning, personeelsplanning, facturatie, incasso, financiële administratie, salarisadministratie en ouderportal
 • Training en opleiding
 • Intranet met kwaliteitshandboek
 • E-learning via intranet
 • Centrale pedagogen en adviseurs
 • Marketing: website, pr, communicatie
 • Bijeenkomsten met werkbezoek en/of training voor teamleiders en en hun teams: delen van kennis, ervaring en inspiratie.