Na school is ontspanning heel belangrijk. We starten met wat te drinken en een tussendoortje. Daarna kunnen de kinderen meedoen aan een breed aanbod activiteiten die door onze vakkrachten worden aangeboden. Van sport en bewegen tot beeldende vorming, muziek, theater, dans, natuur, techniek en wetenschap.

Om de kwaliteit van de activiteiten te waarborgen in een verantwoord dagritme kunnen de kinderen niet eerder dan vanaf half zes worden opgehaald. Op die manier kunnen wij een sport beoefenen in teamverband of kunnen wij erop uit trekken in de natuur.

Kinderen worden door ons opgehaald uit school of als wij in de school gevestigd zijn, komen de kinderen naar ons toe (kleuters halen wij op uit de klas). Wij gebruiken onze eigen vervoermiddelen. Uw kind wordt bovendien door eigen ZieZoo medewerkers opgehaald. Wij zijn herkenbaar aan onze vrolijke ZieZoo kleding.

Wij onderscheiden ons door onze activiteiten. Er is een dagelijks aanbod door vakkrachten die bij ons in dienst zijn.
Leest u meer op onze pagina Activiteiten in het hoofdmenu of kijkt u voor een impressie op de homepage of onderaan deze pagina. Op de locatiepagina worden de betreffende workshops ook weergegeven.

Gezonde voeding vinden wij belangrijk. Zowel drinken als eten. Wij houden rekening met diëten of allergieen.
Hieronder een samenvatting van ons voedingsbeleid.

Dranken
De kinderen drinken: water, infused water (bijv. met fruit of kruiden), lauwe thee, melk en vers geperst sinaasappelsap. Limonadesiroop drinken we alleen als het flink aangelengd is en we kiezen dranken zonder toegevoegde suikers. Smoothies of verse sappen kunnen natuurlijke suikers bevatten.

Als een kind na geen glas drinken nog dorst heeft, leren we het water te nemen. Water lest de dorst, is gezond en bevat geen calorieën.
Als we op pad gaan, nemen we ook altijd water mee. Soms vragen we de ouders een lege drinkbeker voor dit doeleinde mee te geven.

Broodmaaltijd
De BSO kinderen eten tussen de middag meestal op school. Maar op woensdag lunchen zij gezellig op ZieZoo (tenzij de school een continue rooster heeft of 5 gelijke dagen model). Dit kan ook van toepassing zijn voor jongere kinderen op bijvoorbeeld de vrijdag. Wij bieden dan een broodmaaltijd. Ook bij deze maaltijd gaan wij uit van gezonde voeding. Zo kiezen wij bij voorkeur volkorenbrood, gezond beleg in een variatie van hartig en zoet alsmede bijvoorbeeld rauwkost of fruit.

Optioneel warme maaltijd
Op het kinderdagverblijf bieden wij een warme maaltijd aan, kijkt u voor meer info op de betreffende locatiepagina.
Het kan zijn dat u het prettig vindt dat uw oudste kind(eren) samen met uw jongere kind(eren) een warme maaltijd genuttigd heeft. In dat geval kunt u uw BSO locatie vragen of een warme maaltijd aan het einde van de dag tot de mogelijkheden behoort. Deze maaltijd is niet inbegrepen in het tarief. U kunt hier structureel voor kiezen maar ook incidenteel. Houd u in dat laatste geval er rekening mee dat wij dit tijdig moeten weten, uiterlijk in de ochtend op de dag zelf.

Ontbijt
Bij de voorschoolse opvang is een ontbijt inbegrepen. Wij gaan ook hier uit van een gezonde keuze. Samen met de ouder bespreken wij de mogelijkheden. Het ontbijt kan bestaan uit brood maar ook pap of cereals of yoghurt met bijvoorbeeld fruit.

Tussendoortjes
Voor de tussendoortjes kiezen wij producten die zoveel mogelijk bouwstoffen bevatten en zo min mogelijk lege calorieën suikers of vetten. Wij bieden graag fruit en groenten aan. Een cracker, volkorenbiscuitje of ontbijtkoek kan ook. Op bepaalde momenten zoals tijdens feestdagen zullen wij wel af en toe een iets ongezondere keuze aanbieden zoals tijdens het zelf bakken van kruidnootjes.

Kinderkoken
Het voedingsbeleid passen wij ook toe tijdens kinderkoken. Koken met kinderen vinden wij belangrijk. Kinderen vinden het erg leuk om te doen en het is een leerzaam moment. Voor de fijne motoriek, samenwerking maar ook om te leren tellen of wegen. Kinderen leren tevens ingrediënten en gezonde voeding kennen.

Zelfstandigheid
Ons pedagogisch beleid gaat uit van het stimuleren van de zelfstandigheid van kinderen. Zo mogen zij zelf hun bekertje pakken. Een kan met water vullen en hun glas vullen. Liefst ook nog voor hun vriendjes op de groep. Want zorgen voor elkaar is ook belangrijk.
Naarmate de kinderen ouder worden, breiden wij deze zelfstandigheid uit. Dit betreft zowel het zelf pakken van eten en drinken alsook het moment ervan.

Onze locaties

Delfgauw

Florijnstraat 1
2645 HH Delfgauw

Pijnacker - BSO

Gantellaan 23
2642 JK Pijnacker

Nootdorp - BSO

's Gravenweg 5
2631 PM Nootdorp

Voorburg - BSO 't Loo

Prinses Margrietlaan 9
2273 BP Voorburg

Voorburg - BSO Op de Boerderij

Essepad 8
2272 JS Voorburg

Bekijk alle locaties

Activiteiten van 4 tot 12 jaar

Bekijk alle activiteiten