Het is voor ons prettig als uw kind juiste kleding aan- of mee heeft.

KDV
Op het KDV kunt u het jasje, tasje en schoenen van uw kind op het garderobe meubel hangen. Dit verrijdbaar meubel staat aan het begin en einde van de dag in de omgeving van de oudertafel. Zo kunt u er makkelijker bij. Overdag rijden wij deze naar de groepsruimte zodat wij er overdag gebruik van kunnen maken. Geeft u voor uw kind eigen sloffen mee? De buitenschoentjes gebruiken wij dan alleen voor het naar buiten gaan. Wilt u deze ook pas aantrekken bij de oudertafel, bij het garderobemeubel en niet op de groepsruimte?

Wij verzoeken ouders niet op het Plein (gemeenschappelijke speelruimte kinderen) en in de groepsruimten te lopen. Zo bewaren wij rust binnen de groep. Komt u binnen, loopt u dan naar de oudertafel. Daar doen wij de overdracht met u. Neemt u even plaats, er staat altijd wat te drinken voor u klaar. U hoeft geen overschoenen aan te trekken of uw schoenen uit te trekken als u naar de oudertafel loopt.

BSO
Jassen worden opgehangen in de daartoe bestemde garderobe. Hiertoe kan mogelijk gebruikt worden gemaakt van een "luizenzak". De vestigingsmanager of mentor van uw kind zal u uitleggen wat in uw centrum gebruik is. Natte jassen liever niet in een zak of tas.
Tassen worden aan of bij de garderobe gehangen.

In het centrum wordt gebruik gemaakt van sloffen. De buitenschoenen worden meestal buiten de groepsruimte uitgetrokken of op een speciale plek. Als de kinderen bij het ophalen de schoenen weer aantrekken, komen zij niet meer de groepsruimte in. Wij verzoeken u deze huisregel te respecteren uit hygiënisch oogpunt. Afscheid van de groepsleiding of andere kinderen dient dus daaraan voorafgaand plaats te vinden. Houdt u als ouder ook rekening met het betreden van onze groepsruimte? Meestal is de huisregel dat de ouder alleen in een centrale ruimte blijft en niet op de groepsruimte komt. Dit doen wij vanuit de rust voor de andere kinderen, het feit dat het voor andere kinderen moeilijk is als hun ouder er nog niet is, uw eigen kind met u op de groep soms ander gedrag kan vertonen en wij de ruimte niet met buitenschoenen willen betreden.

Uw kind heeft in ons centrum een eigen plek waarin overige kleding en sloffen worden opgeborgen.

Voor activiteiten binnen en buiten op de dag zelf meegeven:

 • regenjas of regenpak (of zorgen dat uw kind bij (KANS OP) regen altijd een regenjas mee heeft!)
 • laarzen meegeven bij slecht weer en kans op regen of schoenen die goed tegen regen bestand zijn
 • Indien het kind geen gemakkelijke schoenen aanheeft ook sportschoenen voor buiten
 • gemakkelijke kleding voor sport of excursies (bijv “oud” trainingspak)
 • (extra kleding voor “ongelukjes”)
 • doet uw kind mee met sportactiviteiten: dan sportkleding en sportschoenen mee

Helaas maken wij met regelmaat mee dat kinderen alleen op slippers komen waardoor zij niet aan sportactiviteiten mee kunnen doen. Of in de winter te dun aangekleed zijn. Een goede winterjas, sjaal, muts en wanten alsmede stevige warme schoenen, zijn belangrijk om lekker met ons naar buiten te kunnen gaan. Het is zo jammer als de hele groep terug moet naar het centrum omdat 1 kind het te koud krijgt.

Regenkleding
Ons beleid is er op gericht zoveel mogelijk met de kinderen naar buiten te kunnen gaan. Dit is zeker het geval bij mooi weer maar ook als het weer iets minder is, willen wij bepaalde activiteiten ook buiten kunnen doen. Dit kan bijvoorbeeld ook een wandeling naar een activiteit op een externe locatie betreffen (bijvoorbeeld museumbezoek). Indien uw kind regenkleding mee heeft, en regenbestendig schoeisel, kunnen wij uw kind beter beschermen tegen een eventuele regenbui.

Tijdens vakanties verzoeken wij u mee te geven:

 • goed stevig schoeisel, geschikt voor een wandeling, spelen, e.d. Geen slippers (extra meegeven mag). Let op het weertype.
 • eigen zonnebrandcrème, eventueel pet tegen de zon
 • reservekleding bij activiteiten waar de kinderen nat of vuil kunnen worden
 • regenkleding/laarzen, zie boven
 • zomervakantie (of zwem/wateractiviteiten): zwemkleding + handdoek (+ slippers)

Indien wij niet voldoende ruimte in ons centrum hebben om deze extra kleding achter te laten, verzoeken u met het weer rekening te houden en uw kind hiertoe geschikte kleding aan of mee te geven.
Met name voor kinderen die meerdere weekdagen bij ons verblijven, is het erg fijn als er geschikte kleding op ons centrum ligt.

KDV: wij vragen de ouder om sloffen of andere binnenschoentjes te verzorgen.
BSO: het is prettig als uw kind eigen sloffen heeft. Anders zorgen wij zelf voor binnenschoeisel (sloffen of anderszins, afh. van locatie en vloer) voor uw kind. Voor aanvang van opvang verzoeken wij u de schoenmaat op te geven. Na verloop van tijd nemen wij zelf de maat op en vervangen wij deze schoentjes. Mocht u andere binnenschoenen prefereren, verzoeken wij u die zelf te verzorgen uiterlijk op de eerste dag van de opvang.

De schoentjes zijn van belang voor de veiligheid van uw kind. Uit hygiënische overwegingen en omdat wij op de vloer van onze ruimte geen buitenschoenen gebruiken, trekken de kinderen in het centrum hun schoenen uit. Door de binnenschoentjes kunnen zij niet uitglijden, krijgen geen vieze sokken en behouden warme voeten. Het voorkomen van eventueel uitglijden is opgenomen als maatregel in onze risico inventarisatie van de GGD waarbij de binnenschoenen als standaardprocedure gelden.

KDV: wilt u ervoor zorgen dat wij reservekleding voor uw kind hebben? U kan dat dagelijks meenemen of een setje bij ons achterlaten.
BSO: een extra trainingspak of andere gemakkelijke kleding is gewenst voor bijvoorbeeld sportactiviteiten maar kan ook heel handig zijn als de kleding van uw kind door omstandigheden beter omgewisseld moet worden (denk aan een plotselinge regenbui, buiten te vies geworden, een “ongelukje”).

Uitlenen
Indien uw kind geen reservekleding heeft, zullen wij proberen om passende reservekleding van ons centrum aan te trekken. Wij verzoeken u om deze kleding zo spoedig mogelijk doch in elke geval binnen 2 weken, gewassen, weer bij ons in te leveren.
Het is helaas onze ervaring dat veel van de door ons meegegeven reservekleding niet wordt geretourneerd. Daarom verzoeken wij u als ouder bij het ophalen van uw kind te tekenen voor het meegeven van de betreffende reservekleding. Indien de kleding niet binnen de inlevertermijn wordt geretourneerd, zullen wij de kosten hiervan via uw maandelijkse factuur doorberekenen (ook als de ouder niet voor deze kleding heeft getekend). Wij berekenen hiervoor:

 • ondergoed, sokken (per paar), etc. per item € 5,-
 • broek, trui, blouse, muts, sjaal, etc. per item € 7,50
 • jas, regenkleding, laarzen, (sport)schoenen, etc. per item € 15,-