icon-locatie

Nootdorp - Peuteropvang ZieZoo

's Gravenweg 5, 2631 PM Nootdorp
015 202 3125 | nootdorp@ziezoo.nl
LRK nr: 176652206

Opvangmogelijkheden

Onze peutergroep bestaat uit kinderen van 2 tot 4 jaar. Het is een groep van maximaal 16 kinderen. De peutergroep heeft een eigen ruimte in het dependance gebouw van basisscholen De Waterwilg en De Winde. In het midden van het gebouw hebben wij een eigen ingang.

De peuteropvang is geschikt voor ouders die kinderopvang zoeken voor hun kind. Maar onze peutergroep biedt meer dan alleen opvang. Spelenderwijs ontwikkelt uw kind sociale vaardigheden, leert omgaan met andere kinderen en het sluiten van vriendschappen. Ook worden competenties ontwikkeld. Denk aan taalvaardigheid zoals het vergroten van de woordenschat. Zo sluiten wij aan op de kleuterklas. Er zijn daarnaast nog zoveel meer ontwikkelgebieden die spelenderwijs gestimuleerd kunnen worden. Bijvoorbeeld activiteiten gericht op bewegen, muziek, kunstzinnige expressie, kinderkoken en natuur.

We beschikken ook over een mooi afgeschermd schoolplein aangrenzend aan onze ruimte. Daarnaast is er nog het schoolplein van het hoofdgebouw, gaan we vaak lekker er op uit en zullen we natuurlijk ook De Balij of andere groene omgevingen aandoen. En een uitstapje naar het dorp, de bibliotheek of een winkel zal ook op het programma staan.

Scholen

Samen met de school stemmen wij het aanbod van de peuters zoveel mogelijk af op de kleuterklas om daarmee de peuter in een vertrouwde omgeving en pedagogisch klimaat voor te bereiden op school.

Ouderraad

De peutergroep wordt vertegenwoordigd door de Ouderraad van ZieZoo Nootdorp. Zie daarvoor onze BSO locatie pagina.

Kinderopvang toeslag voor de peutergroep

Sinds 2018 valt Peuteropvang onder de Wet kinderopvang. Dat betekent dat er mogelijkheid is om kinderopvangtoeslag aan te vragen. De peuteropvang richt zich vooral op ouders die beiden werken (dat kan ook parttime). Voor ouders kan deze regeling financiƫle voordelen bieden, zeker als u ook nog oudere kinderen op de buitenschoolse opvang hebt (al dan niet bij ZieZoo). Mocht u hier meer informatie over wensen, kunnen wij u dat toelichten. De netto kosten kunt u berekenen via deze website tabblad Tarieven.

Activiteiten

De activiteiten zijn nog niet gepubliceerd.
Bekijk alle activiteiten

Het team

Bekijk het complete ZieZoo team