icon-locatie

Pijnacker - KDV

Gantellaan 15, 2642 JK Pijnacker
015 200 2174 | kdv.pijnacker@ziezoo.nl
LRK nr, KDV 785437459

Opvangmogelijkheden

Een kinderdagverblijf met een aantal unieke voordelen:

  • een speciale babygroep voor kinderen van 0 jaar
  • buiten slapen mogelijk in een buitenbedje
  • huiselijk en kleinschalig
  • warme maaltijd tussen de middag, zonder zout en toevoegingen speciaal op de leeftijd afgestemd
  • tarief inclusief warme maaltijd, flesvoeding, luiers, slaapzakje
  • Engels vanaf 0 jaar
  • kinderen vanaf 4 jaar kunnen in het naastgelegen gebouw doorgroeien naar onze BSO

Groepen

Het kinderdagverblijf heeft een speciale babygroep, de Welpjes, voor kinderen tot 1 jaar. Deze groep telt maximaal 9 kinderen.
Kinderen van 1 tm 3 jaar hebben hun eigen huiskamer in groep Leeuwtjes of Tijgertjes. Deze groepen hebben maximaal 16 kinderen.

Binnenruimte

Elke groep heeft een eigen huiskamer die heel gezellig, licht en ruim is ingericht. De eigen ruimten zijn zo huiselijk mogelijk ingericht. Onze visie gaat uit van zo veel mogelijk zelf ontdekken, vrijheid, lekker op schoot en samen met de medewerkster op de grond.
Ook heeft elke groep een eigen slaapkamer. Aangrenzend aan elke groep is een sanitaire ruimte.

De centrale speelhal biedt extra plek om te spelen. Het geeft ons ook de mogelijkheid om met kinderen apart een activiteit te doen. Bijvoorbeeld als de jongste kinderen slapen, bieden wij de oudere kinderen in een groepsruimte of de speelhal een op hun leeftijd afgestemde activiteit. De centrale speelhal is ook de plek waar kinderen en hun ouders 's ochtends binnen komen. Kinderen kunnen al fijn daar zelfstandig spelen terwijl de ouders nog even tijd hebben voor een overdracht naar ons en mogelijk een kop koffie of thee aan onze oudertafel alvorens zij naar hun werk gaan. Ook het ophalen vindt hier plaats. Wij vinden het prettig als u daar even de tijd voor neemt en wij u kunnen informeren hoe de dag van uw kind(eren) is verlopen.

De keuken is ingericht als een gezellige woonkeuken in combinatie met de oudertafel. Er is een speciaal verlaagd deel voor de kinderen. Zo kunnen zij ons helpen met het bereiden van eten en drinken. Wij besteden aandacht aan gezonde voeding. We gaan derhalve niet alleen koekjes bakken maar leren de kinderen ook gezonde alternatieven. Speciaal kinderkookgerei maakt deze plek helemaal af.

Buiten slapen

In Denemarken laten ouders hun baby’s vanaf twee weken oud ongeveer twee tot vier uur buiten een dutje doen. Dat is al generaties lang de normaalste zaak van de wereld. En dat s ook zo bij ZieZoo. Uw kind kan bij ons buiten slapen in een speciaal buitenbedje (als u daar toestemming voor geeft). Er zitten namelijk veel voordelen aan.

  • Extra vitamine D: door buiten een dutje te doen krijg je extra vitamine D binnen. Dit is belangrijk, omdat baby’s en kleine kinderen er nog niet genoeg van opnemen. Door vitamine D haalt uw kind genoeg calcium uit zijn voeding en dat is goed voor sterke botten en tanden.
  • Frisse lucht: door buiten te slapen, krijgt uw kind meer frisse lucht. Onze slaapkamers worden goed geventileerd maar frisse lucht is buiten in overvloed aanwezig. Frisse lucht is goed voor de longen. Maar het is ook heel fijn als een kind last heeft van allergieën of astma. De kinderen zijn ook minder snel verkouden.
  • Beter slapen: de natuur kan heel rustgevend zijn. Denk maar aan de fluitende vogeltjes en ritselende bladeren. Het kan ervoor zorgen dat je baby sneller in slaap valt en ook dieper slaapt.

Het bedje is dicht en ventilatie vindt plaats via gaas. Er kunnen dus geen wespen e.d. in komen. We hebben speciale dekbedjes en kleding afgestemd op het weer. Er wordt bij 5 tot 25 graden C buiten geslapen.

Buiten spelen

Het kinderdagverblijf heeft een gezellige groene, omheinde, buitenruimte. Met gras maar ook betegeld om o.a. gebruik te maken van de kinderfietsjes. Er is een grote zandbak met zandtafel. De patio geeft beschutting en in de zomer schaduw, hieronder staat het buitenbedje. Aangrenzend aan onze centrale speel en ontmoetingsruimte. Ook gaan wij natuurlijk met de kinderen op pad, naar een bibliotheek, winkel, kinderboerderij of de natuur in.

Ouderraad

Binnen een aantal maanden na opening zal onze Ouderraad worden gevormd en zal een email adres voor de Ouderraad functioneel zijn.

Informatiebijeenkomsten

U wilt graag een goede keuze maken voor uw kindje. Daarom bieden wij u de gelegenheid om uitgebreid met ons kennis te maken. Wij willen graag uw partner zijn in de zorg en ontwikkeling van uw kind. Voor ons is het ook belangrijk om de ouder vooraf te leren kennen en wij willen graag dat u bewust voor ons kiest. Om die reden kunt u pas een offerte bij ons aanvragen nadat u de informatiebijeenkomst hebt bijgewoond.

Wij houden tijdens openingstijden graag rust op de groepen onze aandacht bij de kinderen. Daarom nodigen wij ouders uit voor speciale informatiebijeenkomsten die geheel vrijblijvend zijn.
Tijdens deze bijeenkomst vertellen wij over onze pedagogische visie en allerlei praktische zaken. Ook kunt u vragen stellen. Na afloop is er een rondleiding.

Wij verwelkomen u om 17.00 uur met koffie en thee. Om 17.15 uur volgt er een presentatie waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen.
Vanaf januari 2020 zullen wij de informatiebijeenkomst iedere maandag ochtend om 9:30 houden. Wij kunnen een maximum van 4 gezinnen per bijeenkomst ontvangen. Het zou dus kunnen dat u een bevestiging ontvangt maar dat wij u vriendelijk zullen vragen om een volgende week deel te nemen.

De informatiebijeenkomsten worden in het kinderdagverblijf gehouden. Goed bereikbaar lopend, met de fiets (graag in fietsenstalling op trottoir) of auto met goede parkeergelegenheid.

Hieronder kunt u zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst van het KDV.

Inschrijven informatiebijeenkomsten

Het team

Bekijk het complete ZieZoo team

Activiteiten

De activiteiten zijn nog niet gepubliceerd.
Bekijk alle activiteiten