icon-locatie

Pijnacker - KDV

Gantellaan 15, 2642 JK Pijnacker
015 200 2174 | kdv.pijnacker@ziezoo.nl
LRK nr, KDV 785437459

Opvangmogelijkheden

Een kinderdagverblijf met een aantal unieke voordelen:

  • een speciale babygroep voor kinderen van 0 jaar
  • buiten slapen mogelijk in een buitenbedje
  • huiselijk en kleinschalig
  • warme maaltijd tussen de middag, zonder zout en toevoegingen speciaal op de leeftijd afgestemd
  • tarief inclusief warme maaltijd, flesvoeding, luiers, slaapzakje
  • Engels vanaf 0 jaar
  • kinderen vanaf 4 jaar kunnen in het naastgelegen gebouw doorgroeien naar onze BSO

Groepen

Het kinderdagverblijf heeft een speciale babygroep, de Welpjes, voor kinderen tot 1 jaar. Deze groep telt maximaal 9 kinderen.
Kinderen van 1 tm 3 jaar hebben hun eigen huiskamer in groep Leeuwtjes of Tijgertjes. Deze groepen hebben maximaal 16 kinderen.

Binnenruimte

Elke groep heeft een eigen huiskamer die heel gezellig, licht en ruim is ingericht. De eigen ruimten zijn zo huiselijk mogelijk ingericht. Onze visie gaat uit van zo veel mogelijk zelf ontdekken, vrijheid, lekker op schoot en samen met de medewerkster op de grond.
Ook heeft elke groep een eigen slaapkamer. Aangrenzend aan elke groep is een sanitaire ruimte.

De centrale speelhal biedt extra plek om te spelen. Het geeft ons ook de mogelijkheid om met kinderen apart een activiteit te doen. Bijvoorbeeld als de jongste kinderen slapen, bieden wij de oudere kinderen in een groepsruimte of de speelhal een op hun leeftijd afgestemde activiteit. De centrale speelhal is ook de plek waar kinderen en hun ouders 's ochtends binnen komen. Kinderen kunnen al fijn daar zelfstandig spelen terwijl de ouders nog even tijd hebben voor een overdracht naar ons en mogelijk een kop koffie of thee aan onze oudertafel alvorens zij naar hun werk gaan. Ook het ophalen vindt hier plaats. Wij vinden het prettig als u daar even de tijd voor neemt en wij u kunnen informeren hoe de dag van uw kind(eren) is verlopen.

De keuken is ingericht als een gezellige woonkeuken in combinatie met de oudertafel. Er is een speciaal verlaagd deel voor de kinderen. Zo kunnen zij ons helpen met het bereiden van eten en drinken. Wij besteden aandacht aan gezonde voeding. We gaan derhalve niet alleen koekjes bakken maar leren de kinderen ook gezonde alternatieven. Speciaal kinderkookgerei maakt deze plek helemaal af.

Buiten slapen

In Denemarken laten ouders hun baby’s vanaf twee weken oud ongeveer twee tot vier uur buiten een dutje doen. Dat is al generaties lang de normaalste zaak van de wereld. En dat s ook zo bij ZieZoo. Uw kind kan bij ons buiten slapen in een speciaal buitenbedje (als u daar toestemming voor geeft). Er zitten namelijk veel voordelen aan.

  • Extra vitamine D: door buiten een dutje te doen krijg je extra vitamine D binnen. Dit is belangrijk, omdat baby’s en kleine kinderen er nog niet genoeg van opnemen. Door vitamine D haalt uw kind genoeg calcium uit zijn voeding en dat is goed voor sterke botten en tanden.
  • Frisse lucht: door buiten te slapen, krijgt uw kind meer frisse lucht. Onze slaapkamers worden goed geventileerd maar frisse lucht is buiten in overvloed aanwezig. Frisse lucht is goed voor de longen. Maar het is ook heel fijn als een kind last heeft van allergieën of astma. De kinderen zijn ook minder snel verkouden.
  • Beter slapen: de natuur kan heel rustgevend zijn. Denk maar aan de fluitende vogeltjes en ritselende bladeren. Het kan ervoor zorgen dat je baby sneller in slaap valt en ook dieper slaapt.

Het bedje is dicht en ventilatie vindt plaats via gaas. Er kunnen dus geen wespen e.d. in komen. We hebben speciale dekbedjes en kleding afgestemd op het weer. Er wordt bij 5 tot 25 graden C buiten geslapen.

Buiten spelen

Het kinderdagverblijf heeft een gezellige groene, omheinde, buitenruimte. Met gras maar ook betegeld om o.a. gebruik te maken van de kinderfietsjes. Er is een grote zandbak met zandtafel. De patio geeft beschutting en in de zomer schaduw, hieronder staat het buitenbedje. Aangrenzend aan onze centrale speel en ontmoetingsruimte. Ook gaan wij natuurlijk met de kinderen op pad, naar een bibliotheek, winkel, kinderboerderij of de natuur in.

Ouderraad

Hieronder stelt de Ouderraad zich aan u voor:

Voorzitter
Mijn naam is Andrei, 35 jaar oud en woonachtig in het pittoreske Koningshof in Pijnacker. Getrouwd met Setareh en vader van Mateo (22 maanden) en Cyrus (3 weken). Lid geworden van de ouderraad omdat ik extra betrokken wil zijn bij de opvang van mijn kinderen en zodat ik een positieve bijdrage kan leveren aan ZieZoo. Als voorzitter van de ouderraad sta ik open voor al jullie vragen, suggesties en/of klachten.

Secretaris
Graag stel ik mezelf even voor als secretaris van de Ziezoo ouderraad KDV Pijnacker. Ik ben Akash, 35 jaar en breng onze dochter van haar 6e maand bij Ziezoo. Wij hebben bewust voor Ziezoo gekozen en willen graag dat die beleving hoog blijft. Daarom willen niet alleen voor onze dochter het beste maar ook voor alle kinderen die bij de KDV komen.

Penningmeester
Mijn naam is Ilona, ik ben getrouwd met Laurens en sinds april 2018 wonen wij in Pijnacker, Keijzershof. Wij hebben twee kinderen die met veel plezier naar ZieZoo gaan, Julian (augustus 2016) en Jens (januari 2019). In de ouderraad van ZieZoo heb ik de rol van penningmeester op mij genomen.

Activiteiten

De activiteiten zijn nog niet gepubliceerd.
Bekijk alle activiteiten

Het team

Bekijk het complete ZieZoo team