Wij gebruiken cookies. Akkoord
icon-locatie

Voorburg - BSO Op de Boerderij

Essepad 8, 2272 JS Voorburg
070 070 221 1564 | odb@ziezoo.nl
LRK nr, BSO: 212930370

Opvangmogelijkheden

Een buitenschoolse opvang op de boerderij. Hoe geweldig is dat! Houd jij van buitenspelen, van dieren en lekker vies worden? Kom dan bij ons!

Deze locatie ligt op het terrein van de kinderboerderij. ZieZoo is gevestigd in het woonhuis van de boerderij. Dat is zelfs een rijksmonument. Je ziet dan ook nog veel oude elementen zoals een bakoven, wasketel en trog. Vanuit onze gang kijken wij zo de stal in.

Deze BSO biedt ruimte aan 2 leeftijdsgroepen voor kinderen van 4 tot 8 jaar. De jongste kinderen, de Kittens (4 tot 6 jaar), hebben een eigen huiskamer. De iets oudere kinderen van 6 tot 8 jaar, de Lynxen, hebben ook hun eigen plek.
Oudere kinderen, vanaf 8 à 9 jaar, de Rangers, hebben hun eigen huiskamer op onze locatie 't Loo.

ZieZoo heeft een nauwe samenwerking met basisschool De Vijverhof in Voorburg. Samen wordt een brede school gevormd, waarbij wij streven naar doorlopende ontwikkellijnen in een afgestemd pedagogisch klimaat. ZieZoo haalt de kinderen op uit school. De locatie ligt op vijf minuten loopafstand. Kinderen van deze school hebben voorrang bij inschrijving voor onze opvang en kinderen van ZieZoo hebben voorrang bij inschrijving voor de school.

Ook met de Montessorischool hebben wij een verdergaande samenwerking.

Wij halen kinderen op van de volgende scholen:

  • De Vijverhof
  • Montessorischool
  • St. Maartensschool

NB: kinderen van de scholen Dijsselbloem, Prof. Casimirschool en Lusthof kunnen opvang genieten op onze BSO locatie 't Loo.

We bieden elke dag activiteiten aan. Dat aanbod is gevarieerd want we werken met diverse vakkrachten.

Op deze locatie ligt een accent op de natuur. We verzorgen hier ook natuur- en milieueducatie. Maar we beschikken ook over een atelier/werkplaats waar onze vakkracht beeldende vorming atelier houdt. Kunst en techniek ontbreken hier niet. Sporten kunnen wij op eigen locatie doen, in het tegenover gelegen weiland of we gaan naar locatie 't Loo waar we op een van de sportvelden kunnen bewegen.
In de mooie grote boerenkeuken gaan we uiteraard koken. Met o.a. groenten uit eigen tuin! In onze tuin ligt een eigen grote moestuin. Aangrenzend liggen de weilanden. Een van de weilanden wordt gebruikt als speel en sportweide. Ruim plek dus!

Bovendien hebben we het terrein van de kinderboerderij. Met o.a. een gezellige speelweide voor de jongste kinderen. Struinen langs de bijenstal en het varkenshok. De konijnen gedag zeggen. Maar ook de dieren in de wei niet vergeten. Hoor de ooievaars klepperen. Draait de molen vandaag? Lekker luieren of appels plukken in eigen tuin. Kijk naar de kikkervisjes uit eigen sloot of als de kuikens uitkomen in de broedmachine!

Op de boerderij worden de dieren verzorgd door cliënten van Middin. Zij hebben een verstandelijke beperking. Zij onderhouden ook het terrein. Wij werken ook samen met Middin. Wij vinden de integratie van cliënten en kinderen voor beide partijen een goede zaak. Leren omgaan met elkaar. Als de cliënten op vakantie zijn, maar ook wel samen met hen, geven wij de dieren te eten.
En is de kinderboerderij dicht voor publiek, dan hebben wij het rijk alleen...

Deze dieren (zie foto's) en nog veel meer zijn onze vrienden op de boerderij.

ZieZoo Op de boerderij - een oase midden in de stad.

Video officiële opening

Wij verwelkomen u om 17.00 uur met koffie en thee. Om 17.15 uur volgt er een presentatie waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen en het bezichtigen van de locatie.

Waar
De informatie bijeenkomsten worden de locatie Op de Boerderij gehouden. Onze ingang is altijd vanaf de ophaalbrug, vanaf het Essepad. Niet vanaf de Utramarijnhof, de andere ingang van de kinderboerderij, daar kan het hek aan het einde van de dag ook op slot zijn.
Goed bereikbaar lopend, met de fiets of auto en goede parkeergelegenheid. Komt u met de auto, parkeert u dan op de parkeerplaats Essepad (via Rodelaan, bij molen De Vlieger). Komt u met de fiets, dan verzoeken wij u de fiets in het fietsenrek na de ophaalbrug te stallen. U loopt over de ophaalbrug, totdat u tegen de boerderij aanloopt, ga daar rechts en dan de tuin in via het hekje. Om de hoek is onze ingang.

  • 14-09-2018 (odb)
  • 12-10-2018 (loo)
  • 09-11-2018 (loo)
  • 14-12-2018 (loo)

Inschrijven informatiebijeenkomsten

Het team

Bekijk het complete ZieZoo team

Activiteiten

De activiteiten zijn nog niet gepubliceerd.
Bekijk alle activiteiten