Wij gebruiken cookies. Akkoord
icon-locatie

Voorburg - BSO Op de Boerderij

Essepad 8, 2272 JS Voorburg
070 221 1564 | odb@ziezoo.nl
LRK nr, BSO: 212930370

Opvangmogelijkheden

Een buitenschoolse opvang op de boerderij. Hoe geweldig is dat! Houd jij van buitenspelen, van dieren en lekker vies worden? Kom dan bij ons!

Deze locatie ligt op het terrein van de kinderboerderij. ZieZoo is gevestigd in het woonhuis van de boerderij. Dat is zelfs een rijksmonument. Je ziet dan ook nog veel oude elementen zoals een bakoven, wasketel en trog. Vanuit onze gang kijken wij zo de stal in.

Deze BSO biedt ruimte aan 2 leeftijdsgroepen voor kinderen van 4 tot 8 jaar. De jongste kinderen, de Kittens (4 tot 6 jaar), hebben een eigen huiskamer. De iets oudere kinderen van 6 tot 8 jaar, de Lynxen, hebben ook hun eigen plek.
Oudere kinderen, vanaf 8 à 9 jaar, de Rangers, hebben hun eigen huiskamer op onze locatie 't Loo.

Lees de volledige tekst

Scholen

ZieZoo heeft een nauwe samenwerking met basisschool De Vijverhof in Voorburg. Samen wordt een brede school gevormd, waarbij wij streven naar doorlopende ontwikkellijnen in een afgestemd pedagogisch klimaat. ZieZoo haalt de kinderen op uit school. De locatie ligt op vijf minuten loopafstand. Kinderen van deze school hebben voorrang bij inschrijving voor onze opvang en kinderen van ZieZoo hebben voorrang bij inschrijving voor de school.

Ook met de Montessorischool hebben wij een verdergaande samenwerking.

Wij halen kinderen op van de volgende scholen:

  • De Vijverhof
  • Montessorischool
  • St. Maartensschool

NB: kinderen van de scholen Dijsselbloem, Prof. Casimirschool en Lusthof kunnen opvang genieten op onze BSO locatie 't Loo.

Lees de volledige tekst

Activiteiten

We bieden elke dag activiteiten aan. Dat aanbod is gevarieerd want we werken met diverse vakkrachten.

Op deze locatie ligt een accent op de natuur. We verzorgen hier ook natuur- en milieueducatie. Maar we beschikken ook over een atelier/werkplaats waar onze vakkracht beeldende vorming atelier houdt. Kunst en techniek ontbreken hier niet. Sporten kunnen wij op eigen locatie doen, in het tegenover gelegen weiland of we gaan naar locatie 't Loo waar we op een van de sportvelden kunnen bewegen.
In de mooie grote boerenkeuken gaan we uiteraard koken. Met o.a. groenten uit eigen tuin! In onze tuin ligt een eigen grote moestuin. Aangrenzend liggen de weilanden. Een van de weilanden wordt gebruikt als speel en sportweide. Ruim plek dus!

Lees de volledige tekst

Kinderboerderij

Bovendien hebben we het terrein van de kinderboerderij. Met o.a. een gezellige speelweide voor de jongste kinderen. Struinen langs de bijenstal en het varkenshok. De konijnen gedag zeggen. Maar ook de dieren in de wei niet vergeten. Hoor de ooievaars klepperen. Draait de molen vandaag? Lekker luieren of appels plukken in eigen tuin. Kijk naar de kikkervisjes uit eigen sloot of als de kuikens uitkomen in de broedmachine!

Op de boerderij worden de dieren verzorgd door cliënten van Middin. Zij hebben een verstandelijke beperking. Zij onderhouden ook het terrein. Wij werken ook samen met Middin. Wij vinden de integratie van cliënten en kinderen voor beide partijen een goede zaak. Leren omgaan met elkaar. Als de cliënten op vakantie zijn, maar ook wel samen met hen, geven wij de dieren te eten.
En is de kinderboerderij dicht voor publiek, dan hebben wij het rijk alleen...

Deze dieren (zie foto's) en nog veel meer zijn onze vrienden op de boerderij.

ZieZoo Op de boerderij - een oase midden in de stad.

Lees de volledige tekst

Video officiële opening

Informatiebijeenkomsten

Wij verwelkomen u om 16.00 uur met koffie en thee. Om 16.15 uur volgt er een presentatie waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen en het bezichtigen van de locatie.

Waar
De informatie bijeenkomsten worden de locatie Op de Boerderij gehouden. Onze ingang is altijd vanaf de ophaalbrug, vanaf het Essepad. Niet vanaf de Utramarijnhof, de andere ingang van de kinderboerderij, daar kan het hek aan het einde van de dag ook op slot zijn.
Goed bereikbaar lopend, met de fiets of auto en goede parkeergelegenheid. Komt u met de auto, parkeert u dan op de parkeerplaats Essepad (via Rodelaan, bij molen De Vlieger). Komt u met de fiets, dan verzoeken wij u de fiets in het fietsenrek na de ophaalbrug te stallen. U loopt over de ophaalbrug, totdat u tegen de boerderij aanloopt, ga daar rechts en dan de tuin in via het hekje. Om de hoek is onze ingang

Lees de volledige tekst

Ouderraad BSO Voorburg


De ouderraad van ZieZoo ’t Loo en ODB heeft sinds kort 3 nieuwe leden: Caroline van Versendaal-Broos, Paul Govaerts en Tessa de Flines. Zij vervangen Merel Hoogendoorn, Marije de Vries en Irene Uitermark die meerdere jaren de Ouderraad vormden. Wij willen Merel, Marije en Irene enorm bedanken voor hun inzet en betrokkenheid de laatste jaren en kijken er naar uit om samen te werken met Caroline, Paul en Tessa. Hieronder een korte introductie van de nieuwe leden.

Caroline van Versendaal-Broos

Ik ben de moeder van Quinn (5 jaar) en Owen (3 jaar). Quinn zit sinds vorig jaar vanaf het begin van het schooljaar bij ZieZoo ODB. Owen nog niet, maar zal naar de onlangs geopende kinderopvang gaan op ‘t Loo. Momenteel ben ik even thuismoeder en tegelijkertijd zit ik in de sollicitatie ronde van Transavia voor stewardess. Ik hoop met mijn ervaringen met een kind op de BSO en de ander straks op de kinderopvang me goed te kunnen presenteren binnen de ouderraad.

Paul Govaerts

Ik woon samen met Caroline en onze zoon Sander (4 jaar). Sander gaat sinds kort naar Ziezoo ODB en de eerste weken zijn zeer goed bevallen en hij is erg enthousiast. Ik werk in Den Haag bij Royal HaskoningDHV Engineering, consultancy en projectmanagement. Ik ben binnen het bedrijf verantwoordelijk voor alle Luchtvaartactiviteiten wereldwijd. Dit betekent dat ik geregeld op reis ben naar alle delen van de wereld. Aangezien mijn vriendin ook 4 dagen in de week werkt is het belangrijk dat onze zoon na school goed opgevangen wordt en zich hierbij veilig en vertrouwd voelt. Dit, plus het feit dat ik graag betrokken ben bij de ontwikkeling van mijn zoon was voor mij de reden om lid te worden van de Ouderraad. Op deze wijze wil ik mijn steentje bijdragen aan een veilige en goed functionerende opvang.

Tessa de Flines

Ik ben de moeder van Carsten (9 jaar) en Mira (7 jaar) die al 3 jaar met veel plezier op ZieZoo ’t Loo zitten. Na vele jaren bij grote bedrijven te hebben gewerkt in projectmanagement, strategie en marketing, heb ik nu even pauze voordat ik januari bij een klein bedrijf ga werken in Scheveningen. Na al die jaren betrokken te zijn bij ZieZoo als ouder, vond ik het interessant om een keer te zien en betrokken te zijn bij wat er meer achter de schermen gebeurt. Daarom ben ik lid van de Ouderraad geworden.


Ouderraad: or.loo.ziezoo@gmail.com

Lees de volledige tekst

Inschrijven informatiebijeenkomsten

Voorburg - BSO Op de Boerderij

Het team

Bekijk het complete ZieZoo team

Activiteiten

De activiteiten zijn nog niet gepubliceerd.
Bekijk alle activiteiten