icon-locatie

Voorburg - KDV 't Loo

Prins Bernhardlaan 244, 2273BP Voorburg
070 221 1997 | kdv.loo@ziezoo.nl
LRK nr. KDV 244437336

Opvangmogelijkheden

Op 3 september 2018 heeft het kinderdagverblijf haar deuren geopend.
Een kinderopvang in Voorburg met een aantal unieke voordelen:

  • een speciale babygroep voor kinderen van 0 jaar
  • buitenbedjes aanwezig
  • warme maaltijd tussen de middag, zonder zout en toevoegingen speciaal op de leeftijd afgestemd
  • Engels vanaf 0 jaar
  • kinderen vanaf 4 jaar kunnen in hetzelfde gebouw doorgroeien naar onze BSO waardoor er een geruisloze overgang is naar de BSO en uw kind nog alleen aan school hoeft te wennen

Groepen

Het kinderdagverblijf heeft een speciale babygroep, de Welpjes, voor kinderen tot 1 jaar. Deze groep telt maximaal 9 kinderen.
Kinderen van 1 tm 3 jaar hebben hun eigen huiskamer in groep Leeuwtjes of Tijgertjes. Deze groepen hebben maximaal 16 kinderen.

Binnen ruimte

Elke groep heeft een eigen huiskamer die heel gezellig, licht en ruim is ingericht. De eigen ruimten zijn zo huiselijk mogelijk ingericht. Onze visie gaat uit van zo veel mogelijk zelf ontdekken, vrijheid, lekker op schoot en samen met de medewerkster op de grond. U zal bij ons op de groepsruimten daarom geen boxen of geen wippers zien.
Ook heeft elke groep een eigen slaapkamer. Elke ruimte heeft een deur die uitkomt op onze omheide tuin. Het is een licht gebouw met veel ramen die, naast de speciale schoolventilatie, ook voor voldoende frisse lucht zorgen. Aangrenzend aan elke groep is een sanitaire ruimte.

De centrale speelhal biedt extra plek om te spelen. Het geeft ons ook de mogelijkheid om met kinderen apart een activiteit te doen. Bijvoorbeeld als de jongste kinderen slapen, bieden wij de oudere kinderen in een groepsruimte of de speelhal een op hun leeftijd afgestemde activiteit. De centrale speelhal is ook de plek waar kinderen en hun ouders 's ochtends binnen komen. Kinderen kunnen al fijn daar zelfstandig spelen terwijl de ouders nog even tijd hebben voor een overdracht naar ons en mogelijk een kop koffie of thee aan onze oudertafel alvorens zij naar hun werk gaan. Ook het ophalen vindt hier plaats. Wij vinden het prettig als u daar even de tijd voor neemt en wij u kunnen informeren hoe de dag van uw kind(eren) is verlopen.

De keuken is ingericht als een gezellige woonkeuken in combinatie met de oudertafel. Er is een speciaal verlaagd deel voor de kinderen. Zo kunnen zij ons helpen met het bereiden van eten en drinken. Wij besteden aandacht aan gezonde voeding. We gaan derhalve niet alleen koekjes bakken maar leren de kinderen ook gezonde alternatieven. Speciaal kinderkookgerei maakt deze plek helemaal af.

Buitenslapen

In Denemarken laten ouders hun baby’s vanaf twee weken oud ongeveer twee tot vier uur buiten een dutje doen. Dat is al generaties lang de normaalste zaak van de wereld. En dat s ook zo bij ZieZoo. Uw kind kan bij ons buiten slapen in een speciaal buitenbedje (als u daar toestemming voor geeft). Er zitten namelijk veel voordelen aan.

  • Extra vitamine D: door buiten een dutje te doen krijg je extra vitamine D binnen. Dit is belangrijk, omdat baby’s en kleine kinderen er nog niet genoeg van opnemen. Door vitamine D haalt uw kind genoeg calcium uit zijn voeding en dat is goed voor sterke botten en tanden.
  • Frisse lucht: door buiten te slapen, krijgt uw kind meer frisse lucht. Onze slaapkamers worden goed geventileerd maar frisse lucht is buiten in overvloed aanwezig. Frisse lucht is goed voor de longen. Maar het is ook heel fijn als een kind last heeft van allergieën of astma. De kinderen zijn ook minder snel verkouden.
  • Beter slapen: de natuur kan heel rustgevend zijn. Denk maar aan de fluitende vogeltjes en ritselende bladeren. Het kan ervoor zorgen dat je baby sneller in slaap valt en ook dieper slaapt.

Het bedje is dicht en ventilatie vindt plaats via gaas. Er kunnen dus geen wespen e.d. in komen. We hebben speciale dekbedjes en kleding afgestemd op het weer. Er wordt bij 5 tot 25 graden C buiten geslapen.

Buiten spelen

We beschikken over een gezellige groene uitdagende, omheinde, tuin met een kruiptunnel, glijbaan, grote zandbak met zandtafel en waterkraan en een mooi krijtbord. Natuurlijk spelen en ontdekken. Op het betegelde terras kunnen de kinderen lekker fietsen.
Ook gaan wij natuurlijk naar onze locatie Op de Boerderij, onze BSO locatie in de woonboerderij op het terrein van kinderboerderij Essesteijn, die een groot deel van de dag leeg staat. We maken dan gebruik van de binnenruimte maar ook van de omheinde tuin, de speelweide van de kinderboerderij of we bezoeken de dieren in de stal of weide.

Kinderopvangtoeslag

Voor Kinderopvang kunt u Kinderopvangtoeslag aanvragen, zie verder op onze pagina tarieven

Mocht u niet in aanmerking komen voor Kinderopvangtoeslag biedt Gemeente Leidschendam-Voorburg een subsidieregeling aan voor peuters in de leeftijd 2,5 - 4 jaar. Volgens deze regeling kunnen ouders die geen recht hebben op Kinderopvangtoeslag een subsidiebijdrage voor 240 uur peuteropvang per jaar ontvangen. U betaalt dan een eigen inkomensafhankelijke bijdrage. Indien u in aanmerking komt voor deze subsidie lichten wij dat graag toe. Aanvraag en administratie van de Gemeentelijke bijdrage wordt door ZieZoo gedaan.

Activiteiten

De activiteiten zijn nog niet gepubliceerd.
Bekijk alle activiteiten

Ouderraad

Hoi, k ben Lisa Peters. De moeder van Jules, die bij de Leeuwtjes zit, en Rein, die bij de Kittens (BSO) zit, én Fara (die bij de concurrent naar de BSO gaat 😉). Al bijna vanaf de eerste dag dat het kdv in Voorburg openging, breng ik mijn kinderen vol vertrouwen hier naartoe. En aangezien ze hier best veel tijd doorbrengen, ben ik graag op de hoogte van de ins en outs van het kdv. Dus heb ik me aangemeld voor de Ouderraad. In het dagelijks leven werk ik als onafhankelijk gespreksleider en dagvoorzitter van (zakelijke) bijeenkomsten, online en in de zaal.

Sinds kort zit ik in de Ouderraad. Mijn naam is Maud, moeder van Philou (bijna 4) en Fé (bijna 1). Bij ZieZoo maak ik graag een kletspraatje met andere ouders. Zo krijg ik veel ideeën te horen over de opvang van onze kinderen. Via de Ouderraad wil ik deze ideeën met ZieZoo delen. En ZieZoo namens de ouders helpen waar dat kan. Zodat we samen de opvang (nog) beter kunnen maken. Laat het me dus weten als ik iets kan meenemen!

Hallo allemaal, Mijn naam is Jochem, vader van Casper (2 jaar) en Gijs (9 maanden). Sinds kort maak ik onderdeel uit van de Ouderraad van ZieZoo. Samen met mijn vriendin Suzanne woon ik nu zo'n 5 jaar in Voorburg en komen de jongens sinds mei 2 dagen per week bij ZieZoo (op woensdagen en donderdagen). Ik hoop een steentje bij te kunnen dragen aan het welzijn van onze kinderen en de verbinding met de wijk, door ZieZoo te ondersteunen en adviseren waar mogelijk. De jongens genieten vol op van hun tijd bij ZieZoo. Zo komt Casper vaak thuis terwijl hij de namen van kinderen en leider/leidsters enthousiast hardop opnoemt of wat hij die dag allemaal gedaan heeft. Schroom vooral niet als je wat kwijt wilt of gewoon even wilt kennismaken!

Hoi, ik ben Julie, De moeder van Bram (bijna 3) en Daan (1,5), ze zitten samen bij de Tijgertjes en zijn 3 of 4 dagen per week op het KDV. Ik heb mij aangemeld voor de Ouderraad, omdat onze kinderen hier best veel tijd doorbrengen en ik graag help om de omvang steeds een stapje beter te maken. Dus ik hoop dat jullie de Ouderraad en mij weten te vinden als jullie suggesties, vragen of ideeën hebben!

Hoi, ik ben Claire, de moeder van Titus (bijna 3) en Odin (net 1), die allebei bij de leeuwtjes zitten. Ik heb me opgegeven voor de Ouderraad, omdat het mij leuk lijkt om de verbinding tussen de ouders en de opvang te versterken. Ik neem graag de tijd om naar je te luisteren en mee te denken. Schroom dus niet om me een keer (bij de opvang, of gewoon op straat) aan te spreken, daar ben ik juist voor!

De Ouderraad kunt u ook bereiken via ockdvziezoo@gmail.com

Lees de volledige tekst

Het team

Bekijk het complete ZieZoo team