icon-purple-z

Compensatieregeling voor ouders met en zonder Kinderopvangtoeslag

Beste ouders,

De Rijksoverheid heeft de regeling bekend gemaakt inzake de compensatie voor ouders die gedurende de corona-sluiting hun facturen normaal hebben doorbetaald.

Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen ouders die kinderopvangtoeslag ontvangen en ouders die géén kinderopvangtoeslag ontvangen.

In bijgaande nieuwsbrief van onze Branchevereniging vindt u belangrijke informatie en web-links omtrent dit onderwerp.

Kortweg zijn er twee situaties:

  • Ouders hebben WEL recht op Kinderopvangtoeslag. In principe hoeft u zelf geen actie te ondernemen, maar onderstaande is ter informatie.
  • Ouders die GEEN recht op Kinderopvangtoeslag, daarentegen, moeten WEL ACTIE ondernemen. In de tekst vindt u informatie omtrent hoe u de compensatie kunt aanvragen. De reden dat u zelf actie moet ondernemen is, dat de overheid en ZieZoo niet weten wie er wel en wie er geen Kinderopvangtoeslag ontvangt.

Ouders, die een aanvraag via SVB doen, moeten een “Verklaring Kinderopvang” meesturen. Via de link kunt u deze verklaring downloaden en invullen.

Wij verzoeken u alle door u bekende informatie alvast in te vullen, bijv. alvast locatie en LRK nummer invullen. U moet per kind en per LRK nummer een formulier invullen, mocht uw kind op meerder locaties een contract hebben (gehad). Het ingevulde formulier kunt u naar info@ziezoo.nl mailen. Wij zullen de overige gegevens zo snel mogelijk invoeren en het formulier naar u retourneren.