icon-purple-z

Nog onduidelijkheid Stint

Het blijft onduidelijk wanneer het vervoermiddel Stint de openbare weg op mag. RTL brengt nieuws uit waaruit blijkt dat er bij het ministerie fouten zijn gemaakt en dat er oude eisen zijn toegepast. Het maakt het er voor ons niet makkelijker op nu wij al meer dan een jaar in onzekerheid verkeren. Wij gebruiken de Stint op sommige locaties om kinderen van school op te halen en op alle locaties om erop uit te kunnen gaan. Voordeel is dat wij dichtbij scholen kunnen parkeren, kinderen geen straten hoeven over te steken (bij scholen is vaak geen plaats voor een busje), en dat wij ermee op de fietspaden rijden alsmede in recreatiegebieden.
De fabrikant heeft onze Stints al geruime tijd geleden ingenomen. Er is een nieuw programma van eisen die de Stint veiliger maken. Er zijn aanpassingen aan de remmen, ook remt het voertuig mocht de bestuurder er rijdend afstappen/vallen. Wij benadrukken nogmaals dat de Stint maximaal 17 km per uur kan rijden. Dat is langzamer dan een (gewone) fiets.
De fabrikant informeert ons met regelmaat, echter het meeste nieuws lezen wij, net als u, in de media. Wij hopen van harte dat het ministerie een finaal besluit gaat nemen zodat er duidelijkheid komt. Wij houden u via onze website op de hoogte van de ontwikkelingen. Heeft u vragen, stel ze gerust aan uw teamcaptain.