icon-purple-z

Wat maakt ons anders

Reeds in 1998 begonnen wij te denken, te dromen over hoe kinderopvang er in onze ogen uit zou kunnen zien. Zelf net ouder, misten wij soms de betrokkenheid van de pedagogisch medewerker op het kinderdagverblijf, hoe goed bedoeld ook. Wij voelden dat dat anders kon. Als wij zelf een kinderopvang wilden starten, zouden wij ons daarin moeten onderscheiden. Meer bevlogenheid, meer passie, meer persoonlijke aandacht. Een stapje verder willen doen, je blijven ontwikkelen, meedenken met de ouder en je steeds weer afvragen hoe het nog beter kan. En met die gedachten openden wij in 2005 ZieZoo. En met die gedachten werken wij en ons team nog elke dag. En wat een positieve energie ontvangen wij elke dag weer als wij de vrolijke gezichtjes zien en tevreden ouders ontvangen.

Kinderen op een doordachte en liefdevolle wijze begeleiden in hun ontwikkeling, dat is een hele verantwoording. De pedagogisch medewerker is niet een aardige oppas, het is een pedagogische professional die verantwoordelijk is voor een positieve bijdrage in de opvoeding van andermans kind. Die rechtstreekse interactie is van groot belang. Daarom kiezen wij voor kwaliteit op de groep.
De organisatie van ZieZoo is zo plat als mogelijk. Bij ons geen management op kantoor dat vervolgens de kwaliteit naar de medewerkers op de groep moet vertalen. Door onze korte lijnen hebben wij meer invloed op de kwaliteit en werken wij met zelfsturende teams.

Op elke ZieZoo vestiging is een betrokken teamleider aanwezig. Die noemen wij teamcaptain. Dat is een pedagogische professional die verantwoordelijk is voor de locatie, w.o. de plaatsing van nieuwe kinderen, facturen, personeelsbeleid en is het aanspreekpunt voor ouders. De teamcaptain werkt mee op de groep, kan zo het team coachen en kent alle ouders en kinderen. Deze betrokkenheid kenmerkt ZieZoo. Al onze medewerkers zijn trots op hun werk, op ZieZoo. En natuurlijk op "onze" (uw) kinderen.
Elke ZieZoo locatie heeft een teamcaptain en een teamcaptain mag slechts 1 locatie aansturen. Volledig toegewijd aan een vestiging en het vaste aanspreekpunt voor ouders, scholen en andere relaties. U kunt dus dagelijks terecht met uw vragen. De teamcaptains onderling hebben ook hun differentiaties en die kennis en ervaring zetten wij voor de gehele organisatie in. Door onderling en in alle openheid veel samen te werken, maken wij optimaal gebruik van alle kwaliteiten en inspireren wij elkaar. Zo blijven wij onze visie trouw.

Persoonlijk contact met de ouder is voor ons essentieel. Ouders als opvoeder van hun kind en ZieZoo die daar aan haar steentje aan bijdraagt. Daarom brengen wij niet zomaar een offerte uit zonder met de ouder(s) te hebben kennisgemaakt. Wij organiseren regelmatig een informatie bijeenkomst voor ouders (zie Aanmelden informatiebijeenkomst). Tijdens die bijeenkomst vertellen wij over onze visie, ons pedagogisch beleid en maken wij nader met u kennis. Ook kunt u de accommodatie zien en vragen stellen. Zo kunt u kijken of onze visie u aanspreekt en een bewuste keuze maken.

NB: op deze website spreken wij van ouder(s). U kunt hier uiteraard ook verzorger(s) voor lezen.

Video ZieZoo bij LifestyleXperience