icon-purple-z

Ymke

Vakkracht natuur, psychologie, onderwijsbevoegheid, kindermeditatie, kinderopvang

foto Ymke

Mijn naam is Ymke en vanaf mijn kindtijd ben ik al gek op de natuur en alles wat daarin gebeurt. Dit heeft er na de studie psychologie en een aantal omzwervingen qua werk toe geleid dat ik nu al 15 jaar als pedagogisch medewerker in de buitenschoolse opvang met kinderen de natuur in ga en andere natuuractiviteiten vorm geef. Een deel van mijn inspiratie heb ik ook gevonden in de jaren dat ik werkte als jager/verzamelaar en later als préhistorische boerin in historisch themapark het Archeon. De dag begon hier letterlijk met het aanmaken van het vuur, erg fijn!

In mijn visie is de natuur van groot belang voor mensen om in contact te blijven met zichzelf, hun eigen natuur. Een voorwaarde waarin steeds minder voorzien lijkt te worden met alle gevolgen van dien. Ik zet mij graag in om kinderen enthousiast te houden en maken voor alles wat zich in de natuur afspeelt en te begeleiden in het beleven en stimuleren van hun natuurlijke creativiteit. Dit geef ik vorm op een speelse, inspirerende en creatieve wijze

Mijn manier van werken sluit ook heel mooi aan bij de visie van Reggio Emilia en Maria Montessori.

Naast het werken met kinderen coach ik graag medewerkers in het zich eigen maken van een open houding bij het begeleiden van kinderen om van hieruit ieder kind te kunnen geven wat het voor zijn of haar ontwikkeling nodig heeft.

Na 9 jaar voor een grote stichting te hebben gewerkt kies ik nu bewust voor Ziezoo en hoop ik mij hier verder te kunnen ontwikkelingen en veel kinderen en medewerkers blij of nog blijer met groen te maken!

En verder naast natuurbeleving in de vorm van wandelen, tuinieren en zwemmen in natuurwater, houd ik van zingen, yoga en meditatie. Ik woon in Leiden, samen met mijn hond en kat. Tot ziens!

Locaties

Nootdorp - BSO Voorburg - BSO Op de Boerderij Voorburg - BSO 't Loo